Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Amidon de cartofi 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

1498 lei Lei
Brand
057
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Amidonul este o substanta formata din mai multe lanturi de zaharide simple, motiv pentru care mai este numit si carbohidrat complex. Motivul pentru care amidonul rezistent este benefic pentru sanatate consta in faptul ca hraneste bacteriile sanatoase din intestin si cresc productia de acizi grasi.

Amidonul este constituit din doua tipuri de componente moleculare: amiloza si amilopectina. De altfel, proportia amilozei in raport cu amilopectina este cea care determina efectele nutritionale ale alimentelor asupra organismului uman.

Spre exemplu, amidonul din leguminoase (linte, fasole) au o incarcatura mai mare de amiloza (de la 33-66%), in comparatie cu cerealele (15-28%), tuberculii (17-22%) sau anumite soiuri de porumb utilizate in industria alimentara ca agent de ingrosare (mai putin de (1%).

Altfel spus, cu cat proportia de amiloza este mai scazuta, cu atat amidonul are tendinta de a se tranforma in glucoza si cu atat glicemia va avea, evident, tendinta de a se ridica.

Desigur, conteaza foarte mult si felul in care sunt preparate termic alimentele respective. De exemplu, daca un cartof este prajit in baie de ulei, la temperaturi crescute, procentul de amiloza va scadea considerabil, cartoful devenind astfel un aliment cu indice glicemic ridicat, deci contraindicat in orice dieta echilibrata.

Daca, in schimb, cartoful este copt si lasat sa se raceasca inainte de a fi consumat, proportia de amiloza se va pastra iar efectele asupra glicemiei nu vor fi negative.

http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/amidonul-din-alimente-prieten-sau-dusman-cu-silueta-13472485/
Trimite mesaj
Din Gura in Gura