Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Fructe de goji 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

6862 lei Lei
Brand
073
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Produsul nu are adaos zahar.

Goji este cunoscut de peste 2000 de ani in Tibet si folosit in medicina traditionala datorita numeroaselor beneficii curative. Localnicii care consuma zilnic sub forme diferite - ca fructe uscate, juice, ceai sau ca ingrediente in mincaruri - traiesc mai mult, mai energic si mai sanatos chiar si peste 100 de ani.

Fructele de Goji, recent introduse si sub forma de fructe uscate pe piata romaneasca, contin vitamine esentiale (B1, B2, B3, C, betacaroten si alte provitamine A), minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, zinc, seleniu, germaniu), antioxidanti.

Este al doilea in lume ca si continut de vitamina C, contine mai mult beta caroten ca morcovii si mai mult fier decit o friptura dar este bogat in vitamina B si altele. Este cel mai eficient antioxidant.

Compozitia fructelor Goji uscate (la 100g)

Element Valoare Pondere in norma zilnica
Energie 1461 kJ 17%
Proteine 12,1 g 24%
Carbohidrati 57,82 g 60%
Grasimi 0,73 g 1%
Fibre 7,78 g 43%

Efectele sale terapeutice pentru consumatorii constanti al acestui fruct sunt in principal urmatoarele:

Au un efect energizant, usor constatabil;
Imbunatatesc acuitatea vizuala prin componentele beta-caroten si zeaxantina;
Au un puternic efect antiinflamator;

Intaresc sistemul imunitar datorita polizaharidelor continute. Polizaharidele normalizeaza presiunea sangvina, reduc nivelul de colesterol, actionand ca si antiinflamator.

Aceste zaharuri pot inhiba cresterea tumorilor;

Imbunatatesc circulatia sangvina;

Incetinesc procesul de imbatranire prin cantitatile mari de antioxidanti continute (se spune ca fructele Goji ocupa primul loc in ierarhia alimentelor ca si concentratie de antioxidanti);

Antocianozidele sunt antioxidanti puternici care contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului, actioneaza impotriva inflamatiilor, confera imunitate bacteriana si virala si adaptarea sistemului imunitar si reglarea regimului cardiovascular;

Contin fitonutrienti (numite polizaharide si gliconutrienti) care inhiba peroxidarea lipidelor.

Fructele Goji pot fi consumate sub forma de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient in salate, supe, ceai, ingredient in prajituri, ciocolate, inghetate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.

Pentru a avea efecte benefice pentru organism, se consuma intre 20- 30g de fructe Goji pe zi. Indicat este sa se consume dimineata pe stomacul gol toata cantitatea. Se pot consuma asa cum sunt sau amestecate cu alte cereale in lapte, iaurt sau se pot face ceai. Nu au nici un fel de efecte secundare.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura