Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Fulgi de drojdie uscata 500g

0 stars: 0.00 din 0 pareri

3692 lei Lei
Brand
033
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
"Drojdia inactiva este numita "proteina vegetarienilor", deoarece este o sursa bogata de proteine complete, avand peste 55% proteina de calitatate. Cu un continut de 18 amino-acizi, fulgii de drojdie intra in categoria proteinelor complexe si pe langa acestea, contin si 15 minerale.

Felul acesta de drojdie, Saccharomyces cerevisiae, este crescut pe trestia de zahar si molasa. Este culeasa, spalata, uscata si vanduta fie in forma de pudra sau fulgi. Culoarea poate fi galbena sau cateodata maronie, in functie de producator.

Unul dintre beneficiile fulgilor de drojdie ar fi continutul mare de vitamine B, care ajuta la mentinerea unui nivel echilibrat de stres, preventia cancerului de pancreas, asigurand si o piele sanatoasa. Parerile sunt impartite, multi sustin ca vitamina B 12 este deja in fulgi, altii pretind ca ea este prezenta doar daca se adauga. Am intrebat la cateva surse romanesti online, si multi sustineau ca fulgii contin deja B12. Va las voua sa dezlegati misterul.

Fulgii contin o urma de minerala, numita chromium, cunoscuta ca un factor de toleranta al glucozei. Acesta este raspunzator de reglarea glucozei fluctuante din sange in cazul diabeticilor, si a presiunii arteriale scazute. O sa va rog sa faceti o cautare pe acest subiect, fiindca este mult mai amplu si explicit in sursele engleze decat ce am scris eu aici, simplificat la maximum. Alte elemente aflate din belsug in fulgii de drojdie: magneziu, cupru, vanadium, molybdenum si litium. Si daca suntem la capitolul beneficii, se poate spune ca mentine o curatenie ideala intestinala, mareste productia de sange, mentine nivelul de colesterol, imbunatateste sanatatea si functionarea ficatului."

Consum

Se poate presara in salatele, la salatele de vlastari si plantute, avand un gust delicios de branza slaba, insa consumul se recomanda sa fie cu masura. Mancata in exces poate chiar produce alergii la produs sau chiar probleme de digestie. Ca orice ingredient bun, nu trebuie consumat la fiecare mare deoarece poate produce o imbalanta nutritionala. Se spune ca este recomandat nu mai mult de 2 linguri de drojdie pe zi. Am sa enumar cateva retete in care eu am folosit fulgi de drojdie.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura