Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Praf pentru bautura instant capsuni 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

304 lei Lei
Brand
041
Pe stoc
Nu
Out Of stock
Descriere
Ingrediente:

sirop de porumb, ulei de cocos partial hidrogenat, concentrat de proteina de soia (5%), soia procesata (3%), fructoza, fosfat de potasiu, mono si digliceride din soia (emulgator) aroma identic naturala si dioxid de siliciu (inhibitor de adeziune)

Valoarea energetica la 100 g:

energie 2058kJ (492 kcal)
proteine 5,5 g
glucide 62 g
lipide 24,0 g

“Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C”, spune dieticianul Madeleine Edwards, citata de Best Health in pagina electronica. O portie contine 51.5 mg de vitamina C, adica 50% din necesarul zilnic, vitamina care este cunoscuta pentru proprietatile de stimulare a imunitatii organismului, fiind in acelasi timp un antioxidant eficient.

2. Ajuta la mentinerea unei vederi sanatoase.
Proprietatile antioxidante ale capsunilor previn aparitia cataractei, iar compozitia mare de vitamine protejeaza impotriva radiatiilor solare si imbunatateste corneea si retina. Potrivit unui studiu al Institutului Karolinska din Stockholm, vitamina C in doze exagerate ar putea creste riscul dezvoltarii cataractei in cazul femeilor peste 65 de ani, dar numai daca sunt preluate din suplimente si nu din fructe sau legume.

4. Intarzie aparitia ridurilor.
Vitamina C gasita in capsuni produce colagen, benefic pentru pastrarea elasticitiatii pielii. Iar conform cercetatorilor Universitatii Hallym din Coreea de Sud, acidul elagic previne distrugerea colagenului si inflamarea pielii, acestea fiind principalele cauze ale aparitiei ridurilor.

5. Scad nivelul de colesterol.
Fitochimicalele din capsuni contracareaza efectele lipoproteinelor de tip LDL, care pot cauza formarea unei placi la nivelul arterelor. Consumul capsunilor reduce lipidele din sange, care, in cantitati mari, se pot depune pe peretii arterelor.

6. Reduc inflamatiile.
Capsunile au proprietatea de a reduce inflamatiile articulatiilor, care ar putea provoca artrita. De asemenea, conform unui studiu realizat de Harvard School of Public Health, femeile care mananca 16 capsuni pe saptamana sunt cu 14% mai putin predispuse sa aiba un nivel crescut al proteinei C reactive(CRP).

7. Mentin o valoare normala a presiunii sangelui
O portie de capsuni contine 134 mg de potasiu si ajuta la mentinerea presiunii sangelui la nivel normal, actionand ca un amortizor impotriva efectelor negative ale sodiului. Astfel, reducand lipoproteinele LDL, inflamatia si presiunea sangelui, capsunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sanatatatea inimii.

8. Sporesc numarul de fibre.
Capsunile contin 2g de fibre pe portie, esentiale pentru o digestie sanatoasa. Absenta lor poate conduce la diverticulita, care se manifesta la 50% dintre persoanele peste 60 de ani. De asemenea, capsunile consumate cu moderatie lupta impotriva diabetului zaharat de tip 2.

9. Ţin greutatea sub control.
Capsunile au un continut redus de sodiu, zahar si calorii (in jur de 28 kCal pe portie).

“Capsunile contin zaharuri naturale, dar care nu depasesc 4g pe portie, in timp ce totalul continutului de carbohidrati este echivalent cu mai putin de o jumatate de felie de paine. Triplati-va portia si veti avea o gustare cu mai putin de 100 de calorii - si cu mult mai sanatoasa decat snack-urile cu acelasi numar de calorii”, spune dieteticianul Edwards.

10. Sunt sanatoase in perioada prenatala.
Acidul folic este recomandat femeilor insarcinate sau celor care isi doresc o sarcina, capsunile continand 21 mg pe portie. Acest tip de vitamina B ajuta fatul sa-si dezvolte craniul si maduva spinarii.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura