Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 10 ani.
4.78
5 stars: Exceptional
165 pareri

Praf bautura instant ovaz 1 kg

0 stars: 0.00 din 0 pareri

2753 lei Lei
Brand
052
Pe stoc
Da
In stock
Descriere
Ingrediente:

sirop de porumb, ulei vegetal, faina de ovaz 25%, lecitina, fosfat de potasiu (stabilizator), mono si digliceride din soia (emulgator), betacaroten si arome identic naturale.

Valoarea energetica la 100 g:

energie 1723kJ (411kcal)
proteine 6,0 g
glucide 54 g
lipide 19,0 g

Conditii de depozitare:
la o temperatura maxima de 24C, la umiditate relativa de 70% Contine proteina de origine vegetala. Fara lactoza. Produs deshidratat, pudrificat si non-efervescent. Solubil in apa calda. Se pastreaza in cutia inchisa pentru prevenirea coagularii.

Recomandam:
pentru bautura la micul dejun cu musli, dar se poate folosi si la prepararea mancarurilor pentru inlocuirea laptelui de vaca: (ex. in dulciuri, in pudinguri sau in soteuri). Nu se recomanda copiilor sub 1 an (nu inclocuieste laptele pentru sugari).

Preparare:
Se amesteca 25g instant de bautura (doua linguri sau sase lingurite) cu 250 ml apa calda. Se indulceste dupa preferinta cu miere sau cu zahar brun. La pregatirea bauturii rece recomandam folosirea robotului de bucatarie.

Ovazul este o sursa buna de elemente nutritive precum vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu. De asemenea, ovazul este o sursa buna de antioxidanti, fibre si de proteine.

Fibrele din fulgii de ovaz contin un amestec de fibre solubile si insolubile. Una dintre componentele gasite in fulgii de ovaz - beta-glucanul - este o fibra solubila despre care se considera ca are efecte benefice asupra nivelului de colesterol din sange. Fibrele solubile se descompun pe masura ce trec prin tubul digestiv, formand o substanta gelatinoasa care atrage cateva substante care provin din colesterol. Nivelul colesterolului rau este redus fara a fi afectat in vreun fel colesterolul bun. De asemenea, fibrele alimentare din ovaz sunt satioase si previn mancatul excesiv din timpul zilei, care poate duce la crestere in greutate si oboseala. Fibrele sunt esentiale pentru o digestie sanatoasa, previn infectiile cu diverse bacterii si constipatia.

Pe langa continutul ridicat de fibre, ovazul este bogat in magneziu, proteine si fosfor, nutrienti care sunt in stransa legatura cu nivelul de energie. Ovazul este si o sursa importanta de vitamina B1, esentiala pentru producerea de energie.

Ovazul contine de asemenea antioxidanti care ajuta la formarea vitaminei E. Antioxidantii din plante (din cerealele integrale si nu numai) sunt asociati cu reducerea riscului de aparitie a anumitor boli, inclusiv a bolilor cardiace si a cancerului.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura